Luke nummer 19

19
Nå er det jamen meg ikke lenge igjen til juleaften. Gleder folket seg til juleaften? Det gjør iallfall vi. Da får vi besøk av foreldrene til Bror og det er første gang vi skal være «verter» for første gang på juleaften. Grunnen til at vi sier «verter» er at mye av matansvaret faller nok på han… mener Steinar. Men nok om våres juleaftenplaner og over til svaret på gårsdagens luke.

Her fikk vi inn mange forskjellige svar og begrunnelser. Men rett svar var B – Dronningen.
La oss tenke oss at kaken veide 1200 gram.
Kongen spiste 1200 / 8 = 150 gram og lot det bli igjen 1050 gram.
Dronningen spiste 1050 / 6 = 175 gram og lot det bli igjen 875 gram.
Prinsessen spiste 875 / 7 = 125 gram og lot det bli igjen 750 gram.
Tilsvarende ser vi at prinsen og hunden hver spiste 150 gram.
Dronningen var altså den som spiste mest av kaken.

Var det vanskelig?

Men noen rett svar fikk vi jo. Og en av de som svarte rett var:

Linda Trøan

Hurra for deg!

I dagens oppgave skal vi på kino og du spanderer, men er det billigere å ta med en venn to ganger, eller ta med to venner samtidig?

Denne var vel ikke så vanskelig. Svaret sender du til:

julekalender.hobbybloggerne@gmail.com

Førjulshilsen fra
Ragnhild og Bror

 

Advertisements

Legg gjerne igjen en liten kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s